Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek
Máme pro všechny velkou novinu 8. 12. 2007 jsem si přivezla z chovatelské stanice
Schambala malou psí slečnu
Daya Lamleh
Schambala
"Dájenka"
Zatím je u nás teprve krátce tak se postupně seznamujeme.
Brzy přibudou fotečky i povídání.








22. 12. 2007 dnes je to 14 dnů co k nám Dájenka přišla. Velice dobře se u nás zabydlela a získala si nás stejně jako Anynka. Je milá, hodná, přátelská a ráda dává pusinky. S Anynkou jsou kamarádky a rády spolu vymýšlí hlouposti, které většinou vymyslí Dája a Anynka se připojí. Je radost se na ně koukat.


Přejeme všem našim přátelům a známým a také všem pejskům , klidné a radostné prožití vánočních svátků hodně dárečků pod stromečkem a šťastné vykročení do roku 2008

Ohainkovi s Anynkou a Dájenkou

Obrazek



1. 1. 2008 tak tu máme nový rok 2008 budeme se těšit s tibeťáčky co nám přinese doufáme , že jen samé pěkné věci. Všem děkujeme za vánoční a novoroční pozdravy.

12. 1. 2008 jsme byly na návštěvě s holkama u Báry Blažejové a Marťase.
Dájenka se setkala se svoji mámou a pro nás to byla pěkně strávená sobota.
I když cestou tam jsme trochu zabloudily , ale při naší orientaci je to celkem normální. Dájence ještě nedělá moc dobře jízda autem , ale musí si holka zvykat za to Any celou cestu prospí ta může cestovat stále.
Anynka se svěřila do rukou psímu kadeřníkovi Marťasovi a po úpravě se z ní stala úplně jiná krásná psí slečna a protože s námi jela i moje dcera s Ulfíkem tak i on se podrobil předvýstavní úpravě.
Děkujeme Marťasovi za pěknou úpravu našich pejsků.
A budeme se těšit na setkání příště.


13. 1. 2008 Anynka byla uchovněna.


13. 1. 2008 se Anynka vystavovala na III. Hanácké výstavě v Olomouci.
V konkurenci dvou pěkných fenek "šampionek" skončila třetí se známkou
V 3.
Posudek 27. měsíční fena správný formát , kvalitní srst, správná stavba těla, správně modelovaná hlava, dobrá nosní linie, vynikajicí prostorný hrudník,
vynikající pohyb vzadu, trochu vyšší akce hrudních končetin.

Kamarádu Ulfíčkovi se na výstavě moc dobře vedlo pěkně se předvedl a za to si domů odvezl svůj první CAC a medailu na krku však byl na ni patřičně hrdý a nechtěl ji sundat. Anynka a Dájenka s paničkou mu moc gratulují.
Výstava v Oloumouci se nám moc nelíbila, pavilon byl malý u kruhu málo místa nedalo se vůbec projít, špatné větrání. Budeme ještě moc přemýšlet jestli se příští rok zúčastníme.

9. 2. 2008 přidala jsem pár foteček do galerie Anynky, a Dájenky.
Zřídila jsem novou galerii Any a Dája kde budou jejich společná fota
věřím , že lepší kvality ale vyfotit moje holky je těžký oříšek.

11. 2. 2008 oslaví Dája 4. měsíc svého života už je z ní velká slečna, váží
6 kilogramů dobře papá a Anynce by nejraději všechno zbaštila.

 
V neděli 10. 2. 2008 se Anynka zúčastnila Mezinárodní výstavy psů v Brně
vystavovala se ve třídě otevřené. Celkem se vystavovalo 5 feneček Anynka si vyběhala místo V4 od paní rozhodčí dostala pěkný posudek.
Na výstavě se nám líbilo potkaly jsme známé přátele a nové jsme poznaly.
U kruhu bylo dost místa tak jsme se nemusely mačkat.
Škoda jen , že majitelé některých pejsků se ještě nenaučily po svých miláčcích uklízet "hovínka" tak jsme se musely dobře koukat abychom po nějakém takovém odpadu neuklouzly. Budeme se těšit zase na příští setkání.

16. 2. 2008 Dájenka začala přezubovat. Objevila jsem první chybějící dolní řezák. Včera večer byl ještě v pusině a dnes je tam volné místo.
S Anynkou jsou kamáradky a vyvádějí neskutečné kousky hrozně rády se honí a třetího k sobě neberou tak má Ulfík chudák smůlu tak moc by chtěl aby někdo za ním běhal. Dája se připravuje na svou první výstavu trénuje postoj, ukazování zoubků a běhání v kruhu , ale nesmí se dívat Anynka to je pak těžké pořízení kruh nekruh honem za Anynkou a jde se hrát.

5. 3. 2008 v chovatelské stanici
Gaba Ponya očekávájí kolem 1. 5. 2008
narození 2. vrhu Berunčiných štěňátek. Dá se předpokládat, že štěňátka po svých rodičích zdědí nejen báječnou, přátelskou povahu ale i pěkný vzhled. Budoucí štěňátka budou mít i kvalitní rodokmen za zmínku jistě stojí Berunčin tatínek
Tschal- pa´s Am-chou Dawa světový vítěz z roku 2003.
Berunka je maminka mojí Anynky, která má mimořádně přizpůsobivou, přátelskou a mazlivou povahu. Anynka je sluníčko se srdíčkem na dlani.
Budeme držet palečky aby vše dobře dopadlo a narodila se krásná a zdravá štěňátka.
Vážní zájemci o štěňátka z tohoto vrhu kontaktujte paní chovatelku
Marii Petrovou.

 
 
 
 
 
7. 3. 2008 máme zahrádku no spíše zahradu 750 m2, pozemek je oplocený tudíž už nemusím mít oči až na zádech při neustálém kontrolování těch mojich divošek. Holky už si samozřejmě byly zahradu vyzkoušet a móc se jim tam líbilo. A protože jsou to děvčata hodná vzala s sebou i Ulfíka.

O víkendu 19. 4. 2008 se jela Dájenka podívat za maminkou Sannou do Prostějova .
Na návštěvě se ji líbilo pohrála si s maminou i s kamarádkou Jennykou. Domů odjížděla s prvním culíkem, který ji udělala Bára. Pár foteček ze setkání najdete ve fotogalerii a na stránkách chovatelské stanice
Schambala .
Setkání to bylo příjemné a tak se budeme těšit na další.
Obrazek

3. 5. 2008 dnes ráno jsem obdržela velice pěknou sms zprávu ze které jsem se dozvěděla, že Berunka se podruhé stala mámou. Narodilo se sedm malých "Gaba Ponyátek" pět kluků a dvě holčičky. Do chovatelské stanice paní Petrové posíláme velkou gratulaci.
Přejeme Berunce i štěňátkům hodně štěstí v dalším životě.
V chovatelské stanici čekají v červnu na příchod dalších tibeťáčků.
Maminkou se stane Ekinka a tátou Kubík. Budeme opět netrpělivě čekat na narození štěňátek a držet palečky aby se narodila krásná zdravá štěňátka , která svým budoucím majitelům budou dělat jen samou radost.
Více na stránkách chovatelské stanice
Gaba Ponya.

8. 5. 2008 proběhla akce "Návštěva za ledními medvídky" do brněnské ZOO,
protože bydlíme nedaleko tak jsme se také zúčastnili. Počasí bylo nádherné tak se celá akce náramně vydařila.

Obrazek
Zleva C´Danpo Rewa Schambala, maminka Sanna s dcerou Dájenkou,
Cunpo Namlang Schambala (zkrátka rodina Schambalova).
Více foteček najdete na stránkách Adélky.
Tibetský teriér Asánek a Namík

3. 6. 2008 FCI zanesla do registru chovatelských stanic psů mnou navržený název chovatelské stanice "Posel štěstí". Naše budoucí štěňátka ponesou za svým jménem tento název.

 
 
 
 
5. 6. 2008 pokud hledáte štěňátko tibetského teriéra doporučujeme štěňátka u našich přátel v chovatelské stanici Gaba Ponya.

14. 6. 2008 jsme se zúčastnili klubové výstavy psů tibetských plemen v Soběslavi.
Anynka V2 res. CAC s moc pěkným posudkem.
Dájenka nadějná 2, pro Dájenku to byla první výstava a špatně si nevedla.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
Obrazek
Držet palce oběma holkám jel i Ulfík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obrazek
Dvě pusiny.

15. 6. 2008 u přátel v chovatelské stanici Gaba Ponya mají štěňátka. Tentokrát se maminkou stala Ekinka. Fenečky jsou zadané volný je pouze sobolí pejsek.

25. 7. 2008 ve fotoalbu Dájenky jsou nové fotky u Anynky jsou nové fotky pouze dvě. Anynka se hrozně nerada fotí Dájenka je její pravý opak. Dájenka je velice komunikativní fenka.
 
Obrazek
 
Od 5. do 12. 7. 2008 jsme si užívali volna pro ukázku přikládám foto kolik mám kolem sebe hlídačů .
 
Obrazek
První Dájenka , Ulfík a poslední Anynka.
Z Dájenky vyrostla fenečka z milou, učenlivou a přizpůsobivou povahou mám z ní velkou radost. S Anynkou tvoří správnou dvojici přesto že jsou povahově i fyzicky odlišné některé povahové rysy mají společné. Obě dvě jsou nekonfliktní, mazlivé a na mně závislé.
 
 
 
 
 
 
26. 7. 2008 jsem si udělala s holkama celodenní výlet a při té příležitosti se holky zúčastnily 1. Krajské výstavy psů v Brně - Žebětíně.
Výstava se organizátorům moc povedla byla v krásném prostředí uprostřed lesa na stadiónu "Eliot", který je určen koníčkům.
Dájenka i Anynka se pěkně předvedly obě dostaly pěkné posudky od 
rozhodčího p. Řehánka
Dájenka se předváděla poprvé ve třídě mladých, V1, vítěz třídy mladých.
Anynka třída otevřená V1, vítěz třídy otevřené , Krajský vítěz.
Byla jsem mile překvapena, že na Krajskou výstavu psů dorazili vystavovatelé z Čech i Slovenska. Byla  velká účast pejsků rozmanitých plemen kterou nepředpokládali ani pořadatelé. Setkala jsem se s příjemnými lidmi a osobně poznala plemeno Puli, Irský vodní španěl, Landseer. Zjistila jsem, že jsou holky kamarádské což už ostatně vím dávno a nemají žadný problém vejít v kontakt s jakýmkoliv plemenem. Hlídat jsem musela já, ne každý pejsek se chtěl kamarádit což se zdálo divné mým děvčatům. Byla to moc pěkně strávená sobota.

14. 9. 2008  udělala jsem malou aktualizaci stránek , doplnila jsem pár fotek holek. 31. 8. 2008 jsem byla na Mezinárodní výstavě psů v Mladé Boleslavi tibeťáky posuzoval Ing. Leoš Jančík rozhodnutí pana rozhodčího nebudu nikterak komentovat posuzoval nás již čtyřikrát pokaždé s úplně odlišným posudkem. Anynka dopadla s nevalným výsledkem se kterým jsme se museli smířit. Faktem ovšem je, že se ji tentokrát nechtělo vůbec běhat. Potěšilo nás, že jsme se na výstavě setkali s pár  příjemnými lidmi tak jsme ani nelitovali stovky najetých kilometrů. 
Děkujeme za nafocení děvčat Ing. Radaně Sojkové práce to byla nelehká nápomocna byla i Ing. Eva Holanová.

 
U přátel v chovatelské stanici Gaba Ponya jsou ještě volná štěňátka. Maminkou vrhu C je Berunka a vrhu D Ekinka.
 
 
5. 10. 2008 Rybnik, Polsko
Již delší dobu jsme si plánovali, že zkusíme nějakou zahraniční výstavu. Vybrala jsem XXIII. Národní výstavu,  která se konala  v polském Rybniku.
V 5.00 hodin jsme byli nachystaní vyrazit na cestu. Cesta rychle ubíhala  na výstavu jsme dorazili okolo deváté hodiny. Posuzování v kruzích začínalo v deset hodin tak jsme měli dost času na to přihlásit naše tři pesany zaplatit výstavní poplatky a najít náš kruh. Pak už nezbývalo nic jiného než čekat až na nás přijde řada. Dočkali jsme se kolem 13 hodiny. Posuzoval pan Miroslaw Redlicki z Polska první šla Dájenka třída mladých VD 1, mezitřída nebyla tak honem do kruhu s Anynkou třída otevřená, kterou v mezi čase doupravil manžel a už  se zase běhalo V 1, CWC, nejlepší fena v rase a BOB.
A pak jsme zase čekali až přijdou na řadu bruselští grifonci ti šli tentokrát jako poslední posuzovala pani Elzbieta Junikiewicz PL, Ulf Dog Lome (Ulfík)
V 1, CWC.
Po výstavě jsme si udělali procházku výstavištěm je to velký park plný stromů, nechybělo spoustu stánků s různými dobrotami jak pro lidské nebo psí mlsné jazýčky, chovatelské potřeby a jiné zboží. Okolo 17 hodiny jsme se vydali na zpáteční cestu  ta nám ubíhala stejně rychle jako cesta ranní ve 20 hodin jsme si mohli říci, že jsme se šťastně vrátili domů. Počasí nám vyšlo svítilo krásně sluníčko tak jsme si tento víkend nádherně užili.
Doufám, že i další zahraniční výstava bude takto příjemná jako tato naše první.

Obrazek
11. 10. 2008 Dájenka dnes slaví svoje první na
Obrazekrozeniny.
Přejeme ti milá Dájenko, všechno nejlepší !!



12. 10. 2008 Zabrze, Polsko
V neděli 12. 10.  jsme se vydali na 2. zahraniční výstavu opět do Polska.
Na této výstavě se vystavovalo sedm tibetských teriérů z toho šest tibeťanů českých chovatelů, pejsek ve třídě mladých byl z Polska. Čekání než na nás přijde řada jsme si krátili povídáním o všem možném, ale hlavní téma bylo naši pejsci. Kupodivu jsme nešli na řadu jako poslední. Vystavovalo se na travnatém a blátivém terénu což zrovna nebylo ideální. Posuzovala paní rozhodčí z Polska,  Maria Zasada.  Dájence se  dařilo a moc se jí líbilo  běhat po blátě a v trávě i když  první kolečko bylo takové nejisté, ale pak se nám to rozběhlo, dostala pěkné hodnocení s výsledkem V1, CAJC, nejlepší mladý.
Anynka na to koukla jestli po takovém terénu budeme běhat a vykročila s rozvahou aby se moc neumazala a neměla mokré tlapky. Posudek byl taky moc pěkný paní rozhodčí nám nic nevytkla, ale  druhé fence to přece lépe běhalo.
Anynka skončila druhá se známkou V2. Už teď plánuji holkám další  zahraniční výstavy, ale až na rok 2009.

Obrazek18. 10. 2008  Anynka slaví svoje třetí narozeniny.
Obrazek








Přejeme ti
milá Anynko
všechno nejlepší !!
Tvoji páníci
                                


Obrazek


Přejeme všem našim přátelům, návštěvníkům našich stránek a také všem pejskům , klidné a radostné prožití vánočních svátků hodně dárečků pod stromečkem a šťastné vykročení do roku 2009

Ohainkovi s Anynkou a Dájenkou





 
 
Obrazek