Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítáme Vás v  roce 2009.

 Do galerie "zimní radovánky" jsem dala pár foteček holek, využila jsem dnů kdy bylo u nás krásně bílo, doplnila jsem i ostatní galerie pár fotkama.


 
1. 3. 2009 se v chovatelské stanici Schambala 
narodila Dájenčiné mamince Sannynce  tři nádherná štěňátka lamleh linie ,  jeden psík a dvě fenečky. Vážní zájemci o štěňátko mohou kontaktovat paní chovatelku.
Velmi mne potěšila zpráva od Petry Foltové majitelky Jonáška /A´Reba /
 bráška moji Anynky. U zprávy bylo přiloženo i pár foteček. Z Jonáška vyrostl krásný pes.  Další jeho fotografie jsem přidala do Jonáškové záložky.
Petře moc děkuji za fotky a budu se těšit na další zprávy o Jonáškovi.

Obrazek

 
A´Reba Gaba Ponya
Jonášek











 
 
 
Obrazek
 
Obrazek
    Návštěva v chovatelské
stanici Schambala.







Obrazek

V pátek 24. 4. 2009 jsme jeli na dlouho plánovanou návštěvu do Prostějova k Báře a Marťasovi. Tolik jsme se na návštěvu těšili až nás za překročení povolené rychlosti zastavila ruka zákona a to se samozřejmě neobešlo bez pokuty. Tentokrát jsme nebloudili a tu správnou ulici jsme našli hned napoprvé. Okoukli jsme milounké štěňátka, čas rychle ubýhal a nastalo loučení. Setkání s Bárou a Marťasem bylo milé a příjemné.

Už se těšíme na příští návštěvu.

Obrazek


 

štěňátka v chovatelské stanici Schambala





 


 


http://poselstesti.rajce.idnes.cz/


Krásné dny trávíme s holkama na výletech nebo v zahradě kde pracujeme a relaxujeme.  V našem externím fotoalbumu najdete  fotky z pobytu na zahradě a také z dalších našich aktivit.

14. 6. 2009 v tomto roce jsme výstavní sezónu zahájili pozdě, ale zato s velice pěkným výsledkem. Rozjeli jsme se do polského města Racibórz na XV. národní výstavu. Výstava se konala v pěkném prostředí na sportovním stadiónu. Anynka ve třídě otevřené v konkurenci s jednou fenkou dostala od pana rozhodčího Jakuba Kruczka hodnocení V1, CWC, BOB, nejlepší fenka v rase. Dájenka v mezitřídě překonala sama sebe V1, CWC. Grifonek Ulfík V1, CWC. Poděkování patří mé dceři, která se velice dobře zhostila svého úkolu a při závěrečném hodnocení předvedla Anynku a já Dájenku. Setkali jsme se Agnieszkou Pawlowskou a její fenkou tibeťankou Kayanu.  Výstava byla příjemná, počasí skvělé, jednoduše naprosto úžasná neděle. Využili jsme i novou navigaci, která nás navedla naprosto přesně takže do začátku posuzování výstavy jsme měli ještě dvě hodiny čas na rozkoukání. Nebloudili jsme vše proběhlo naprosto bez strestu. Pouze páník si posteskl, že všechno odedře, klec do auta z auta, podrž, přines, vyfoť a ještě nejsem někdy spokojená. A nakonec se neobjeví ani na jedné fotce s holkama. Tak se příště polepším a taky ho blejsknu.  Další fotky  v externím fotoalbumu.

Obrazek

 

 Panička s Dájenkou  se pekelně soustředí.

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

Anynka v kruhu s konkurentkou.


 


 


 


 


 


   Obrazek


 


 

2. Krajská výstava psů Brno - Žebětín 25. 7. 2009

Obrazek

Naše duo tibeťanek

Po výborných zkušenostech s organizací  1. Krajské výstavy psů v Brně - Žebětíně,  jezdecký areál Eliot. Jsem se rozhodla přihlásit naše holky na  2.ročník. Výstavy se zúčastnil i skoro náš kluk bruselský grifonek Ulfík. Organizátoři nás nesklamali. I přes chvilkovou nepřízeň počasí, jsme i tentokrát byli spokojeni. Prostorné kruhy, každý přihlášený pejsek dostal tašku s dobrůtkami. Vítězové jednotlivých tříd ryté medaile a v závěrečných soutěžích jsme obdrželi pohár s pamlskem. Žádný pejsek neodešel domů s prázdnou.

Tibetské teriéry posuzoval pan rozhodčí Petr Řehánek. První nastoupila Dájenka v mezitřídě dostala moc pěkný posudek se známkou V1, Vítěz třídy. Po Dájence nastoupila Anynka do třídy otevřené od pana rozhodčího dostala též moc pěkné hodnocení s titulem V1, Vítěz třídy , Krajský vítěz.

Další foto z výstavy ve fotogalerii na Rajčeti.

 

 

Obrazek
 


 


 


 

Hrdá Dájí,  pohár zapůjčila Anynka, ale medaile je vlastní


 


 Anynka s pohárem a medailí

Obrazek


 

 

Vítáme Vás v roce 2010


Výsledky DNA testu obou mých děvčat Anynky i Dájenky, na primární luxaci čočky (PLL) s vynikajícím výsledkem clear. Což znamená, že ony ani jejich budoucí štěňátka touto nemocí nikdy neonemocní.
Dájenka, CCL - clear po rodičích s výsledkem DNA testu clear.
Z výsledku testu máme velkou radost.

4. 6. 2010 Národní výstava Senec SK, rozhodčí pan Miroslav Guniš SK, Dájenka V1.

Obrazek



20. 6. 2010 Mezinárodní výstava Brno, rozhodší paní RNDr. Jaroslava Ovesná
Dájenka V1.
Při této výstavě Dájenka absolvovala povinnou popisnou přehlídku aby mohla být zařazena mezi chovné fenky.

Obrazek


30. 8. 2010 Vyšetření očí obou děvčat na PRA a LL s negativním výsledkem.

Obrazek


14. 8. 2010 Dovolená Jižní Čechy - Dolní Radíkov, Česká Kanada, výběr fotek na externím fotoalbumu.
http://poselstesti.rajce.idnes.cz/

26. 9. 2010 Národní výstava Brno, rozhodčí Mgr. Božena Ovesná.
Dájenka V4

15. 10. 2010 dnes jsem obdržela vynikající zprávu z Prahy.
Vyšetření kyčlí Dájenky s nejlepším možným výsledkem  HD A/A.
Snímek vyhotovil MVDr. Pavel Proks, specialista na ortopedii, z kliniky v Brně. Vyhodnotil lékař stanovený klubem TT, MVDr. Lukáš Duchek, specialista na ortopedii. Lékářům patří moje poděkování.
Tímto posledním bodem Dájenka splnila všechna potřebná vyšetření a může tak být zařazena mezi chovné jedince.
Máme velkou radost !! 
 
18. 10. 2010 o víkendu jsme si udělali malou oslavu holky slavily narozeniny,
Dájenka 11. 10.  dovršila věku tří let.
Anynka 18. 10.  slaví svoje páté narozeniny.
Do dalších let jim přejeme jen to nejlepší,  aby zůstaly stále tak báječné, sluníčkové,  jako jsou nyní.
 

 6. 11. 2010  jsme se zúčastnili prvního hanáckého setkání tibetských teriérů. Výlet se vydařil, včetně počasí. Sešla se správná parta lidiček. Všichni pejsci se chovali vzorně přesto že se někteří viděli poprvé. Děkujeme za organizaci paní Simoně Jemelkové a za milé dárky Martině Adámekové. Už se teď se těšíme zase někdy příště na viděnou. Pár fotek z tohoto setkání  k nahlédnutí na našem externím fotoalbu.